Tuesday, 30 April 2013

Trip to Melaka..(Part 6 - Jalan-Jalan Melaka)..

Assalammualaikum..

Rasanya ni entri last untuk trip ke Melaka..
Bole baca untuk entri sebelem nya pasal ni dekat sini..


Masa dekat Pantai Klebang ingatkan tu destinasi terakhir kami..
Yelah percutian yang tak dirancang kan..
Jadi tak de tentatif yang rigid..
Semua nya spontan..

Aku macam ada nak ajak en.bf jalan-jalan dekat Melaka..
Alang-alang dah sampai kan..
Bila bagi tau hafez die pun nak ikut jugak..
Hawa pun ok je..
Die pun nak jalan-jalan dekat Melaka..

Jadi dari Pantai Klebang kami bergerak ke Banda Hilir Melaka..
Layankan Hawa nak pegi A'Famosa..
Aku dan en.bf dah pernah datang sini..
Jalan-jalan berdua dekat sini..
Last kitaorang datang Melaka masa raya tahun lepas tak silap..
Tapi bila jalan ramai-ramai dengan kawan rasa die lain..
Happening die lain..hehe..

Aku dengan Hawa park dekat basement Dataran Pahlawan..
So jalan kaki ke A'Famosa..
Ada yang bergambar masa dekat A'Famosa..

Lepas tu naik ke atas..
Ke gereja..
Aku masuk kejap lepas tu lepak dekat luar..
Angin dekat situ best je..
 Kucai yang tak larat pun usahakan untuk naik demi Hawa..hehe..

 Masing-masing tengok kapal yang ada dekat Selat Melaka..

Masa ni ada yang cuci mata tengok awek..
Dan bole pulak plan untuk trip yang seterusnya..
Hafez beria nak pegi trip naik cruise..
Pegi tumpang kapal Hendry je dah la..haha..
Lepas tu Hendry bole pulak ajak trip ke Europe..
Amboi masing-masing..
Pape tunggu aku kawen dengan en.bf dulu ye..hehe..

Lepas tu kami pun turun ke bawah..
Aku la yang sibuk nak pegi Sungai Melaka..hehe..
Bukan tak pernah pegi..
 Tapi kalau aku pegi Hawa dapat jalan-jalan gak..hehe..


 Lepak-lepak tepi Sungai Melaka..

Aku tak pernah lagi naik boat dekat Sungai melaka ni..
Selalu jalan-jalan tepi ni je lah..
Banyak jugak perubahan yang aku tengok sejak last aku datang melaka..

Bulatan yang famous tu kan..hehe..
On the way nak ke Jonker Walk..


Hard Rock Cafe Melaka..

Melaka dah ada Hard Rock Sekarang..
Tapi lalu depan dia je lah..
Tak masuk atau lalu dekat tepi pun..

Jalan-jalan dekat Jonker Walk..

Dekat sini tak beli apa pun..
Memang datang untuk jalan-jalan je..
Walaupun tak beli apa-apa tapi tetap seronok..
Aku ada nak beli sepit rambut..
Sepit aku tertinggal atas meja masa makan dekat Masjid Tanah..
Tapi mahal la pulak..
Aku beli dekat Pasar Malam RM 2 je..
Tapi dekat sini sampai RM 4..
Malas aku nak beli..

Dekat Jonker Walk ni pun tak jalan sampai habis pun..
Baru separuh dah patah balik..
Sebab nak cepat pegi makan..
Kesian dekat orang yang duduk jauh nak balik lambat..
Lagi esok tu dah nak keje..
Aku dengan Hendry memang tengah cuti..
Hafez dengan Kucai pun cuti..
Lagi 3 orang tu la keje..

Seronok sangat jalan-jalan macam ni..
Sibuk enjoy dan makan-makan je..
Kita tunggu trip yang ke seterusnya..

Untuk penginapan dan belanja untuk BBQ RM 75 per pax..
Murah la kan tak sampai RM 100 pun..
Tapi kene tuang minyak kereta..
Makan pun tak bayar sangat pun..
Sebab ramai yang nak sponsor..
Semoga masing-masing lebih mura rezeki..
Dapat pegi trip ke Europe pulak lepas ni..haha..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...