Tuesday, 30 April 2013

Trip to Melaka..(Part 4)..

Assalammualaikum..

 Sambung lagi cerita ke Melaka..
Boleh baca cerita sebelum nya..
Trip to Melaka..(Part 1)
Trip to Melaka ..(Part 2)..
Trip to Melaka..(Part 3 - Accommodation)..

Seterusnya aku nak cerita aktiviti kami untuk hari kedua..
Hari kedua ni dah macam jalan-jalan cari makan pun ada..hehe..
Dan masing-masing dah macam pelancong pun ada..hehe..
Tapi aku nak cerita pasal jalan-jalan cari makan ni dulu..
Yang macam pelancong tu cerita dekat entri lain la..
Tapi sayang nya aku tak banyak ambil gambar untuk jalan-jalan cari makan ni..
Pasal harga pun aku tak berapa nak take note..
So sorry la ye..

Hari kedua aku dengan Hawa bangun agak lambat berbanding yang lain..
Terjaga pun sebab dengar Hafez menjerit-jerit dekat luar..
Tension agaknya kitaorang tak bangun-bangun lagi..huhu..
 Die SMS Hawa pun tapi tak de respond..
Yelah aku dengan Hawa tidur pukul 5 lebih..
Lagi pun aku terjaga sebab Miss Agustin call nak tanya pasal classmate aku..
Siap ada miscall lagi..
Sungguh aku tak sedar..huhu..

Lepas basuh muka gosok gigi semua aku pegi bilik en.bf..
Sah dia tak bangun lagi..
Elok berbungkus dalam selimut..
Aku tau die memang penat sebab semalam die pegi site..
Sampai pun mandi kolam semua..
Aku pun kejutkan la die..
Lepas tu pegi Hall salam-salam dengan wife Yazid..
Dieorang dah nak balik sebab keje hari tu..

Lepas je Yazid balik..
Tak breakfast pun dieorang ajak mandi pool..
Satu yang aku suka pasal pool dekat rumah ni sebab agak privacy..
Walaupun tepi jalan tapi sebab kawasan berbukit sikit agak privacy..
Tepi-tepi pun ada pokok..
Dan masing-masing buat hal masing-masing je..
Orang sebelah rumah pun bising-bising mandi..
Kitaorang tetap la buat hal kitaorang dieorang buat hal dieorang..

Punya la masing-masing suka duduk dalam pool sampai payah sangat nak keluar..
Hafez pun sampai agak bengang..
Yelah siap makan ais krim dalam pool la..
Feeling betul masing-masing..haha..

Sebenarnya aku rasa dua toilet dekat rumah tu untuk 12-15 orang agak tak praktikal..
Sebab lama nak queue untuk mandi..
Pukul 12 agaknya masing-masing baru keluar dari pool dan bersiap nak balik..

Sebenarnya malam sebelum tu banyak lagi makanan BBQ yang tak habis lagi..
Ada sedulang lagi ayam, hotdog dan kambing..
Masing-masing dah kenyang malam tu..
Lepak tengok TV pun makan keropok dengan puding je..
Masa bakar ingat tak cukup la..
Sampai ada yang keluar beli hotdog, air botol dengan roti..

Lepas mandi aku pun panaskan balik sedulang makanan tu..
Memang nasib baik la ada microwave..
Baru la dapat menikmati makanan..
Kalau sambil masak sambil makan aku tak berapan nak menikmati..
Makan la ayam dengan roti..
Sekejap je dah licin satu dulang tu..hoho..

Disebabkan aku lambat ada dekat meja..
Aku dapat makan seketul ayam dengan beberapa hotdog je..huhu..
Hendry pun lapar lagi..
Nasib baik la ada satu paket lagi sosej yang tak bukak..
Aku pun letak atas dulang dan masukkan dalam microwave..
Kalau la masa tu ada telur kan best..
Makan roti dengan hotdog dan scramble egg..
  Dah agak masak aku pun makan la dengan Hendry..
Yang lain pun amik jugak la sikit-sikit..
Memang berbaloi la beli untuk makan dua hari..

Sebenarnya masa aku panaskan ayam semua dalam microwave uncle owner tu dah datang..
Kene check out pukul 12 sepatutnya kan..
Tapi pukul 1 pun elok je lagi aku tengah panaskan ayam..
Siap ajak uncle tu makan sekali dengan kitaorang..
Uncle tu pun siap tanya macam perap ayam tu sebab sedap..hehe..

Pukul 1 lebih rasanya aku kitaorang keluar dari rumah..
Aktiviti seterusnya ialah Jalan-jalan cari makan..
Dan melancong ke Melaka..
Semuanya sangat spontan..
Tanpa dirancang..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...