Monday, 29 April 2013

Trip to Melaka ..(Part 2)..

Assalammualaikum..

Untuk makanan dekat sana aku yang dipertanggungjwab kan untuk beli..
 Mula-mula risau jugak nak beli..
Sebab apa aku beli nanti tak menepati citarasa masing-masing ke kan..
Maklumlah makin lama tekak masing-masing makin tajam..haha..
Tapi Alhamdulillah la bila masing-masing dah keje duit memang tak jadi isu besar..
Ramai sangat yang ringan tangan nak hulur..
Siap berebut-rebut nak hulur ada..hehe..

Aku beli  36 ketul ayam..
Dua paket kambing..
Sosej satu paket + hotdog..
Ambil tembikai dekat rumah sebab tak reti beli tembikai..haha..
Keropok Chachos + Chezel..(sorry kalau salah eja)..hihi..
Kordial sarsi dan air mineral..
Ais Krim potong 2 kotak + 2 paket ais beli dekat 7E..
Pinggak kertas + Piring kertas..
Arang..
Puding Mangga..

Total semua untuk 10 ni RM 23+.++

Tapi dekat sana dieorang ada beli air botol lagi..
Ada yang beli roti..
Ada beli hotdog..

Aku mula-mula plan nak pegi dengan en.bf..
Tapi die keje pulak hari Sabtu..
Malam tu pun die la orang yang sampai paling lambat sekali..
Dah la barang-barang dekat aku..
 Sudahnya aku tumpang Yazid je..
Memang muat-muat je sebab die die bawak adik dan wife die sekali..
Barang semua sumbat belakang..

Aku pun pegi beli barang lambat..
Hendry datang bagi duit nak beli barang pukul 10 tu RM 200..
Aku je yang beli barang over budjet..huhu..
Tu pun ada barang yang aku tak jadi amik masa dekat kaunter..
Buah anggur 2 paket dengan bebola dan daging yang memang untuk BBQ dalam kotak..

Kita orang gerak ke Melaka dalam pukul 5 tak silap..
Semua gerak asing-asing..
Hafez dengan Hendry mula-mula beria nak naik motor..
Sekali sebab hujan dan motor Hendry problem naik kete Hafez je sudahnya..
Dieorang nak pegi kenduri dekat KL dan pegi tukar tayar dulu..
 
Kucai, Hawa dan bf pun dari KL..
Dapat jugak la kenal dengan bf hawa..:))

Sepatutnya Hafez yang ambil kunci rumah..
Tapi sebab lambat dan kitaorang dah sampai dulu..
Aku la yang call orang tu untuk ambil kunci..
Padahal rumah tu memang tak kunci pun..
Dia da bukak siap-siap agaknya..
Kunci ada atas TV je..
Sebab rumah tu pun agak jauh ke dalam..
Dah malam tengah bakar-bakar baru dieorang sampai..

Masuk rumah letak barang dalam bilik dan kemas-kemas barang dekat dapur dengan wife Yazid..
Yazid pulak dengan adik die prepare untuk BBQ..
Siap nyalakan api dan bakar arang..
Tak lama lepas tu Hafez, Hendry dan Kucai pun sampai..
Acara bakar membakar pun bermula..

Acara bakar membakar ni sampai la ke malam..
Sambil acara bakar membakar tu selang seli dengan acara mandi manda di pool..
Best jugak la pool dia..
Lama jugak la masing-masing mandi..
Nak keluar dari pool tu pun payah..

Hawa sampai dalam 7 lebih kot..
Dan yang last sekali en.bf..
Dia keje dekat Klang hari tu..

Malam nya pulak semua dah siap mandi lepak depan TV..
Ada astro tapi channel tak mantap sangat..
Borak-borak sambil makan keropok, puding mangga dan minum-minum..
Dalam pukul 1 lebih semua masuk tidur..
Penat mandi pool dan aktiviti siang masing-masing..
Malam tu semua bahan basah dah siap di bakar..
Ada 1 dulang lagi hotdog, ayam dan kambing tak makan lagi..
Roti pun tak bersentuh..
Masing-masing dah kenyang dan penat..

Semua masuk bilik masing-masing memang terus tidur..
Aku ngantuk jugak la..
Tapi duduk sebilik dengan Hawa..
Dah lama tak jumpa dia..
Bersembang macam-macam sampai pukul 5..

Bersambung ke aktiviti hari ke dua pulak..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...