Tuesday, 16 April 2013

Let's count the day..

Assalammualaikum..

Sejak daftar sem ni aku belum pernah balik rumah lagi..
Tapi mak dengan ayah dah dua kali datang sini melawat aku..
1st sebab hantar printer..
2nd sebab hantar buku..
Ke sebab rindu dekat aku..hehe..

18hb April ni aku akan balik..
Naik flight dekat Kuantan ke Kuala Lumpur..
Dalam 40 minit je..
Tiket ni beli dari bulan lepas lagi..
Kebetulan saja-saja check tetiba tengok ada promosi on that date..
RM 17 sahaja dan total RM75..

Mula-mula en.bf nak datang sini ambil aku balik cuti ni..
Sebab sem ni die belum ada datang sini lagi..
Lepas tu nak settle kan beberapa hal..
Tapi bila tengok belanja tiket lagi mura dari datang sini terus die suruh aku balik naik flight je..
So, i'm flying with MAS again..:))

Cuti ni pun rasa nya agak sibuk dengan aktiviti bersama keluarga dan kawan-kawan..
Biasanya waktu cuti memang sempat habiskan masa dengan keluarga dan kawan-kawan rapat je lah..
Tu pun rasa tak puas je..
Cuti pun seminggu je kan..

18hb sampai KL akan lepak-lepak dengan Sen, Haziq dan en.bf dulu..
Tu boleh katakan harus bila balik..hehe..
Jumaat malam akan balik kg dengan en.bf..
20hb mungkin akan sibuk dengan persiapan kenduri..
Sebab 21hb akan ada kenduri dekat rumah aku..
Kenduri family-family dan mungkin kawan-kawan rapat je..
Patutnya ada sepupu aku nak tunang sekali masa ni..
Tapi tak jadi..
Postpone dulu pulak..
Family perempuan tak nak tunang lama-lama..
Nak kawen cepat-cepat..hehe..

P.Long pun akan berpindah ke Serawak..
1st time berjauhan dari dia..huhu..
Mungkin tu juga alasan kukuh untuk selalu pegi S'wak lepas ni..hehe..

Patut nya dia kene lapor diri 15hb ni..
Tapi dia mintak postpone sampai 15hb depan..
Mungkin untuk buat persiapan dan uruskan Amir..
M.Long mungkin tak ikut pundah dulu..
Nak settlekan pasal Amir..
Lagi pun kalau semua pegi tak de sape nak jaga rumah dan kereta..
Alhamdulillah P.Long naik pangkat tapi jauh pulak kene transfer ke S'wak..

Lepas tu mak pun ada call nak mintak tolong hantar pegi check up on 23rd April..
Sebab masa tu ayah ke Sabah tak silap ada keje..

Aku pun ada hal berkaitan belajar ni yang nak diuruskan cuti ni..

Jadi cuti ni penuh dengan aktiviti kekeluargaan dan lain-lain..hehe..
Semoga semua berjalan dengan lancar..
Amin..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...