Monday, 4 March 2013

4th March 2012..

Assalammualaikum..

Ini cerita semalam sebenarnya..

Semalam pegi ambil BFF dekat Kuantan..
Dia nak sign on dekat Kemaman.
Saje turun Kuantan sebab nak jalan-jalan dulu..

Nak ambil die tu die suruh aku sewa kereta..
Mula-mula pegi satu tempat tapi kereta die dah fully book..
Ada pun tinggal kancil dan kelisa je..

Pegi tempat lain la pulak..
Tapi cerewet betul..
Kene pegi fotostat IC, lesen, saksi segala..
Rules pun macam-macam..
Tapi nasib baik la condition kereta die memang ok..
Sudahnya pukul 330 aku baru gerak..
Padahal plan nak gerak pukul 230..
Aku baru nak gerak dari sini dia dah sampai Kuantan..
Jalan dekat Cherating pulak banyak kereta..

Tapi nasib baik lah Mel dengan Des nak teman aku pegi Kuantan..
Aku follow belakang kereta dieorang..
Sebab aku tak tau ikut jalan Semambu..

Lepas amik BFF aku kitaorang pegi makan dekat Johnny..
Die teringin nak makan nasi goreng nenas..
Aku pulak order Nasi Goreng Thai Belacan..
Air pulak Aloe Vera..
Dua-dua sedap..
Tapi aku tak bawak camera..
So tak de gambar ye..hehe..

Lepas tu pegi shopping personal care untuk dia dekat Watson..
 Beg kecik die cakap..
Bawak coverall je dah penuh..
Pegi beli shampoo, deodorant, shower gel, yoko-yoko la..
Lepas tu pegi Parkson pulak beli towel and bedsheets..
Besa kalau towel dengan bedsheets dia tinggalkan je dekat kapal..
Beli towel pun harga rm10 dan bedsheets rm20 lebih..
Aku pun ada beli hanger..
Masa shopping tu jumpa pulak Eddie dan Ikram dekat Parkson..
Sempat tegur je la..
Dah lama tak jumpa and lepak sekali..

Lepas pegi East Coast Mall pegi dinner pulak..
Pegi Ana Ikan Bakar Petai dekat Tanjung Lumpur..
Treat untuk aku sebab dapat result ok..hehe..
Tapi servis teruk giler..
Padahal order sotong goreng tepung dengan ikan siakap bakar je..
Kenyang lagi makan dekat Johnny..

Mula-mula sotong sampai..
Tapi nasi tak dapat lagi..
Lepas tu sampai nasi..
Ikan tak sampai-sampai lagi..
Meja sebelah yang lambat sampai pulak dapat dulu..
Ikan sampai tapi BFF kata ikan yang salah..
Dia tak puas hati nak tukar..
Kene tunggu lagi..
Sudahnya nasi pun dah sejuk dan keras..
Die pun dah bengang giler..
Siap bangun nak pegi bayar dan ajak pegi tempat lain..
Elok je nak bayar ikan pun sampai..
Makan je lah..
Orang meja sebelah order lagi banyak pun dah habis makan dah balik..
Tapi brother tu tak de pun say sorry ke apa..
Ni kali ke dua datang makan dekat sini..
 Sebelum ni datang orang ramai pun ok je..
Tak de pulak problem macam ni..

Masa hantar die balik dan nak pegi pulangkan kereta sewa Des teman aku..
Aku pun tak berapa ingat jalan..
Lepas tu ajak Mel pun keluar sama..
Pegi minum..
Thomson pun ikut sekali..
Lepas tu heading ke Teluk Cempedak pulak..
Sempat lagi sebelum balik pegi breakfast dekat McD..
Dan balik nya aku pulak yang drive..
Lepas lalu dekat Gebeng cermin kereta kotor giler..
Sampai tak nampak jalan..
Des la yang guide..

Semalam adalah hari yang indah dengan dieorang..
Dah habis nanti aku akan rindu dieorang..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...