Saturday, 9 February 2013

Break for 2nd Semester..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah Finally on 7th February 9, 2013 aku dah habis exam untuk 2nd Semester aku.. dua hari terakhir aku ada 2 paper dalam satu hari..Struggle jugak la tapi Alhamdulillah dapat jugak la jawab..tapi tak tau la jawapan aku tu memenuhi apa yang soalan dan lecturer aku tu nak ke tidak..dah usaha ak mampu doa dan tawakal je la..harap nya kami semua dapat keputusan yang cemerlang..dan masing-masing dah plan untuk dapat lebih baik lagi sem depan..help each other untuk sama-sama berjaya..sweet kan..hehe..

Lepas habis paper sementara tunggu nak balik aku ada jumpa course mate aku..tapi die senior..sebelum ni die ada offer untuk cari kan rumah sewa untuk aku..dan Alhamdulillah dapat..dekat dengan kolej..boleh jalan kaki ke kolej..kalau ikut kan criteria rumah ni memang aku suka..tapi aku tak tengok rumah tu lagi..jadi tak confirm kan lagi..rumah ni dekat dengan kolej..jadi aku bole pegi kelas jalan kaki je..senang sebab aku tak da transport kan..lagi satu bole exercise..untuk maintain sihat dan kurus..hehe..rumah ni pun dekat Bandar..dekat dengan pasaraya dan kemudahan..kalau nak beli barang atau ada apa-apa urusan senang la..tak payah nak harap orang..harga pulak berpatutan..sama dengan harga kalau aku duduk hostel..dan rumah ni fully furnish..lagi la berbaloi-baloi..

Ada orang ajak aku duduk luar sebelum ni..tapi harga agak mahal, tak da perabot dan masalah transport, jauh dari kolej..masalah utama ialah transport..orang ada transport lain la..kalau tak da perabot pun aku macam malas jugak sikit..aku tinggal setahun je lagi nak habis..rasa macam tak berbaloi je nak beli tilam dan barang segala..nak makan, nak beli barang, kalau ada urusan macam nak pegi bank ke payah..Lagi satu aku suka jugak la duduk dengan orang yang aku tak kenal..kalau orang tu dah keje pun lagi ok..kalau orang yang kita kenal dan sesuai dengan kita senang sikit..macam masa aku duduk dengan Raihan, Ain dan Sen..kalau tak baik la macam duduk masa aku keje TI dulu..buat hal masing-masing je..lagi senang..

Plan sebelum balik semalam nak keluar awal dan tengok rumah dulu..tapi macam tak sempat..balik sana lepas cuti nanti la baru aku tengok..kalau ok memang rezeki aku la..terima kasih banyak la dekat course mate aku dengan budak-budak ni..masa bagi tau emy aku ada jumapa rumah untuk sewa dan ajak dieorang pegi tengok rumah memang laju je masing-masing..hehe..Aku ok je kalau nak belajar sendiri dekat rumah..tapi kalau nak exam nak study group dengan budak-budak ni aku kena balik sebelum pukul 12..ada sekali tu aku balik je pukul 1 sebab nak ajar Teoh matematik..ada jugak masa nak study IOE dengan budak-budak ni tapi tak dapat sebab nak aku tak boleh keluar lebih dari pukul 10..huhu..

Kalau betul elok untuk aku semoga dipermudahkan oleh Allah..kalau tak maksud nya tak baik la untuk aku..Die Maha Mengetahui apa yang baik untuk aku kan..Semalam aku balik ke KL..plan asalnya nak pegi beli barang hari ni..en.bf nak tengok kereta, dia nak buat spek baru..spek die tu pakai dari masa belajar dulu sampai sekarang tak tukar-tukar lagi..teruk sangat da..huhu..dan nak shopping untuk pakaian die pegi keje..Next tima la nampak nya..nanti aku cerita drama balik semalam..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...