Saturday, 16 February 2013

Aktiviti Petang Jumaat...

Assalammualaikum..

Macam biasa cuti ni aku duduk rumah je..
Dan macam biasa banyak masa di habis kan dengan family atau kawan rapat je..
Esok aku nak pegi beli barang dengan en.bf..
Insyaallah ada rezeki dapat jumpa BFF..
Dapat jumpa Sen dengan Ajik..
Minggu lepas ada pegi rumah P.Long..
Tolong Amir isi borang UPU dia..
Lepas tu ada rezeki nak jumpa Hendry..
Motor baru dia dah keluar..:))
Aku pun dan merasa naik..huhu..

Kalau weekday macam sunyi sikit la..
Yelah siapa je yang ada dekat rumah..
Bila weekend la bz meriah sikit..
Adik aku yang last tu esok dah balik Johor lepas seminggu cuti CNY..
Macam biasa kalau dia cuti banyak keje sekolah nya..
Bukan keje sekolah macam latihan ke apa..
Tapi banyak kene buat Folio pasal seni..

Untuk cuti kali ni dia ada pulak kene buat Folio pasal pertanian..
Siap kene amik gambar dengan penternak die segala..
Nasib baik la ada Pak Cik yang bela kambing..
Jadi deal dengan dia je lah..

Cerita nya hari tu adik aku dah pegi dengan wan aku nak amik gambar..
Aku pulak tengah tidur masa tu..
Die pakai HP Sony Ericsson mak yang lama je..
Kualiti gambar dah la rendah..
Lepas tu tak bole nak transfer..

Jadi tadi petang lepas pegi gunting rambut..
Hantar die pegi binding drawing block dia la..
Lepas tu pegi rumah P.Cik aku tu dengan Luqman..
 Layan kan je lah gambar..
Gambar ni jugak la yang die guna untuk Folio dia..


Kambing ni bukan kambing pak cik aku pun..
Otw nak pegi rumah dia nampak terus snap..
Besa kambing dia pukul 2 petang dah keluar..
In case kalau datang kambing dia tak de ke..
Bole pakai gambar ni..haha..

Kandang kambing dari jauh..
Sebelah kiri tu tempat itik tak silap..

Kandang kambing..Cantik je..
Adik aku kata P.Cik aku buat sendiri je kandang kambing ni..
Kagum aku..huhu..
 

 Siap ada bela itik lagi..

Kambing-kambing dia yang tak da dekat kandang tu tengah meragut rumput dekat sini..
 
Adik aku cuba nak ambil gambar dengan kambing..
Tapi tak berjaya..
Bila nak dekat je kambing lari..hahaha..

Amik gambar dari jauh je la sebab tak berjaya..hahaha..

Seronok jugak pegi teman dia tadi..
Dah lama tak pegi jalan-jalan tengok binatang..
Rasa segar sikit dari duduk dekat rumah je kan..

Kambing P.Cik aku ni pun tak de lah banyak sangat..
Berapa belas ekor je..
Dia pun duduk sorang je..
Bujang walaupun dan tua..
Nasib baik la duduk dekat sebelah dengan anak buah..
Pun bujang jugak lagi..
P.Cik aku ni buat keje-keje kampung..
Bela kambing, bela itik, menoreh getah..
Alhamdulillah ada jugak la rezeki..

 



 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...