Friday, 18 January 2013

I Love My Best Fren..

Assalammualaikum..

Aku baru balik dari hantar BFF aku ke Kuantan tadi..Pagi tadi aku ada test pukul 0830 sampai 1000..malam tadi aku tidur agak lambat sebab malam tu aku tidur dah lepas tu plan nak bangun study sebab rasa macam penat sangat je..kalau penat sangat pun study tak masuk jugak kan..aku tidur kejap lepas tu bangun malam tu dan tidur balik dalam pukul 2..sebelum tidur tu aku dah siap kunci jam rasanya..tapi pagi tadi tengah sedap tidur tambah lagi hujan tiba-tiba fon bunyi classmate aku call nak jemput aku pegi test sekali dan akan datang 15 minit lagi..WTF..aku pun tengok jam dekat henfon..dah pukul 0740..kenapa alarm aku tak bunyi..huhu..mintak setengah jam untuk siap..

Alhamdulillah dapat la jugak jawap test tadi..harap dapat markah yang sangat baik la..:))..lepas test tu ada satu test lagi tapi aku tak amik paper tu..jadi aku sembang-sembang la dengan lecturer sementara tunggu dieorang habis paper..

Lepas tu kita orang pun pegi makan sambil lepak-lepak..masing-masing nak release tension lepas test kot..hehe..

Tetiba aku dapat SMS dari best fren tanya aku dekat mana..terus kol die..teruja dapat SMS dari dia sebab die memang suka buat suprise..aku pun call suruh dia turun darat..ajak pegi jalan-jalan..sekali dia da sign off da..haha..see..dia memang suka buat suprise..dia minta aku hantar dia pegi Kuantan nak balik kampung..aku pun ok je..

Pukul 2 aku pegi amik dia dan gerak ke Kuantan pukul 3 lebih tak silap..aku pun sampai hostel dia 2 lebih..lepas tu dia lepak-lepak dengan kawan-kawan dia dulu sembang-sembang..

Sampai Kuantan pukul 3 lebih..hujan je..cuaca tak berapa ok sekarang..Sampai sana kita terus pegi stesyen bas beli tiket bas dia..malas nak naik dekat Kemaman sebab bas nya lambat..Dapat tiket pukul 8 malam..Sementara nak tunggu bas tu kitaorang pegi East Coat Mall..

Aku pun ada nak beli barang..nak beli sabun basuh..sabun basuh dan nak habis..da la tu room mate aku yang beli..share guna..karang takut room mate aku nak guna nak basuh baju tak da pulak sabun..lepas tu nak beli buah-buahan..dah lama stok buah habis..tadi beli buah limau dengan kiwi kuning..hehe..nak Chinese New Year ni memang banyak jual buah limau kan..kiwi kuning ni BFF la beria duk promote..dari sebelum ni lagi..dia kata kiwi kuning manis..tak macam kiwi hijau..dulu masa dia pegi New Zealand la makan..dia la yang beria amik dan pilihkan tuk aku..hehe..sweet sangat kan..

Lepas tu kita orang pegi kedai makan..sebenar cari tempat nak lepak-lepak je..last last pegi Pizza Hut..ingat kan nak order Hut Platter atau apa-apa side order je..tapi bila tengok dia order pasta aku pulak terpengaruh order spaghetti..huhu..menyesal gak order sebab cepat muak makan die..huhu..sambil tu kita orang sembang-sembang pasal motor..masa lalu kedai majalah dah siap-siap beli majalah motor..dia nak tukar motor..plan ni dah lama..tengok la berjaya ke tak..hihi..

Dia memang sangat baik..biasa kalau sign on dan sign off memang kita orang akan jumpa dulu..kalau dia turun darat pun sama..pasal duit memang sangat tak berkira..mungkin sebab tu jugak la rezeki dia murah je..mak dan ayah die pun baik je..kalau datang rumah dia memang selesa je..ye lah kami pun berkawan dari kacik kan..banyak je kenangan..dan banyak sangat bagi moral support dekat aku..mereka ni la antara tulang belakang, tempat aku mengadu sejak aku sambung belajar ni..malas nak libat kan family lagi..boleh kata penjaga aku..sampai kan untuk pape urusan dieorang suruh letak nama diaorang sebagai penjaga..

Jasa dan budi dieorang memang tak ternilai..aku hanya mampu doakan yang terbaik untuk dieorang..kawan yang baik adalah kawan yang ada di waktu kita susah..senang dan susah dikongsi bersama..dan aku sayang sangat sangat kawan-kawan aku..aku pun baik dengan family dieorang..bila ada dengan dieorang pun rasa selesa dan gembira je..nak berkongsi masalah pun senang sebab dieorang lagi memahami situasi aku..tak semua orang faham..bila aku susah memang dieorang tak tinggal kan aku lansung..terlampau banyak jasa dieorang sampai aku pun tak mampu nak tulis..aku, diaorang dan Tuhan je lah yang tau apa yang jadi..

Hari tu pun sempat Video Call dengan Haziq..one of aku punya BFF..bila video call aku die tak dengar apa aku cakap..aku tak jumpa pulak mic laptop aku..ke memang tak de..huhu..lepas tu dia mintak alamat nak post gift dia ada beli kan untuk aku..kadang-kadang kalau keluar dengan die ada pulak die bawak gift segala..paling latest set Christmas Body Shop hari tu..tak tau la apa pulak gift die nak bagi kali ni..lepas tu siap nak post kan head fon dia skali..senang nak video call dengan aku..Sweet sangat kan..

Kawan baik aku memang tak ramai..tapi aku tak kisah pun..tak ramai pun tak pe..yang ada sorang dua ni pun aku dah syukur sangat..Ingat tak aku pernah cerita pasal rezeki..kawan yang baik tu pun rezeki yang Allah bagi..Alhamdulillah aku syukur sangat..sebab tu la kalau ada masalah dengan orang lain pun aku tak kisah..aku redha je..dia baik tak mungkin tak sesuai dengan aku..perangai masing-masing tu tak boleh bersama-sama agak nya..

Aku harap persahabatan ni kekal sampai bila-bila..walaupun kami dah kahwen, dah ada keluarga masing-masing ke..Amin..



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...