Saturday, 22 December 2012

Pore Pack..

Assalammualaikum..

Sekarang ni tiap kali weekend biasanya akan keluar berjalan dengan roomate..kalau duduk sorang bosan la pulak..keluar la sekali..walaupun kadang-kadang penat gak nak ikut orang ni kan..Contohnya macam masa nak beli kasut..dieorang siap da beli berpasang-pasang kasut tapi aku tak beli pape pun lagi..tapi aku memang tak kisah pun..walaupun dieorang kata kesian tengok aku tak beli apa-apa..

Macam semalam aku ikut keluar sekali sebab nak beli barang..minggu depan cuti krismas..cuti lama..tapi aku malas nak balik rumah..nak study dan siapkan keje..kalau bertangguh buat memang makin bertimbun..kalau aku balik memang tak buat keje..dah semua buku tinggal dekat sini..tak kan nak angkut semua buku balik pulak kan..lepas tu confirm balik sini sehari sebelum..pejalanan lama dah buat aku penat..tak pelah..korban la sikit..tak payah balik duk sini je study dan buat keje..

Jadi sebab aku tak balik aku pun ikut keluar nak beli barang..nak beli makanan..tapi sudahnya beli buah dan sunquick je..huhu..tak tau nak beli apa..huhu..lepas tu nak beli baju formal..nasib baik la sekarang ni ada year end sale..dapat la beli baju dan skirt yang formal dengan harga yang mura..:))..selain nak beli barang keperluan..nak beli scrub dekat body shop dan pore pack..tapi tak jadi pun beli scrub..sebab dah tak sempat..dan nasib baik lah aku dah selamatkan duit cepat-cepat..masukkan ke akaun lain..kalau tak mau habis..huhu..

Berbalik ke tajuk asal..pore pack adalah benda yang wajib ada dalam senarai keperluan penjagaan diri aku..sebabkan kulit aku ni memang jenis yang berminyak terutamanya dekat hidung jadi memang banyak sangat la white head dan black head..huhu..kalau picit pun sakit dan keluar tak proper..jadi sebab tu lah aku suka pakai pore pack..untuk buang white head dan black head..dan memang sekalu kene buang..kalau tak memang banyak la dekat kulit dan menyebabkan kulit sangat oily..

Kalau sebelum ni aku selalu guna Biore Pore pack dan ada jugak la try guna brand lain kadang-kadang..dan aku pun ada jugak la guna brand Watson..sebab in term of quality dan harga brand Watson ni agak berbaloi jugak..berbanding Biore Pore Pack yang harga nya lebih mahal tetapi quality yang lebih kurang sama aku lebih prefer beli pore pack jenama Watson sekarang..

Disebabkan pore pack dah habis..keluar semalam adalah untuk membeli pore pack jugak..mula-mula masuk carrefour nak cari pore pack..nasib baik la tak de..atau aku yang tak jumpa sebab malas nak carik betul-betul..hehe..lagi pun tak Watson ada dalam mall tu..

Lepas tu aku terus pegi Watson..pegi dekat Watson pilih-pilih sekali nampak untuk Pore Pack jenama Watson ada promosi..maklumlah sekarang kan banyak sale..sibuk dengan Year End Sale(YES)..so aku pun memilih untuk beli Pore Pack jenama Watson..:))

Promosi dia adalah bila kita beli 2 kita akan dapat 50% diskaun untuk second item..berbaloi-baloi la kan..kalau brand Biore pun ada less 10% je..so aku terus beli dua lepas baca promosi tu..sebab aku memang selalu beli dan guna..satu pore pack ni rm9.90 berbanding Biore belas-belas ringgit..aku tak ingat spesifik harga dia..jadi dua total RM 14.85..

Taka tau la promosi ni sampai bila..kepada sesiapa yang berminat boleh la pegi Watson cepat-cepat..:))

Berbelanja la dengan bijak..:D


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...