Wednesday, 14 November 2012

Pokok Unik..

Assalammualaikum..

Semalam aku kuar dengan en.bf..die ada nak ajar pasal corrosion dan bagi beberapa note yang die rasa penting untuk aku..mula-mula janji dengan sen nak jumpa Deepavali ni..tapi tak jadi sebab kesuntukan masa..nak balik hari macam tak sempat je kalau jumpa Sen..kalau nak tidur dekat rumah die pun tak kenal housemate die..takut dieorang tak selesa..kalau die duduk satu bilik tu sorang je tak pe gak..ni share dengan orang lain..

Semalam pun pegi rumah P.Long lepas jumpa en.bf..dan semalam pun banyak betul makan..sampai hari ni aku cirit birit..huhu..tak tau la silap makan yang mana..tengah hari makan dekat chicken rice shop..masa en.bf bagi note pegi Mc.D senang nak access internet..sebelum balik pegi makan sup utara..M.Long pulak bila dengar aku nak datang beli satay dan buat nasi goreng..aku makan nasi goreng die berapa sudu dan makan satay..nasib baik awal lagi masa tu..sempat jugak perut nak rehat sebelum tidur..sebelum tidur tu memang aku cirit-birit..

Pagi tadi bangun awal..sarapan karipap dan donut..lepas tu M.Long buat burger..tak lama lepas makan aku membuang lagi..cirit-birit tak habis lagi..huhu..tapi elok jugak..perut rasa bersih..lagi-lagi lepas makan dengan banyak nya..hehe..P.Long suruh aku stay sehari lagi..balik esok..tapi rasa macam malas pulak..aku bawak beg laptop je semalam..pencuci muke semua tak bawak..pakaian pun..nasib baik memang ada baju aku dekat rumah P.Long..

Masa nak balik aku terperasan pokok ni dekat depan rumah P.Long..

Cantik dan unik pokok ni..aku pun berminat..daun die masa muda atau kita panggil pucuk warna merah atau pink..macam gambar di atas la senang kata..hehe..bila dah tua daun die warna hijau..cantik je warna die kan..unik..berseri je nampaknya..

Sampai rumah dalam tengah hari..tapi perut rasa tak ok lagi..lepas makan pape perut memulas dan membuang..aku cuma makan biskut gula dan susu je..lepas tu sambung tidur..hehe..sedar pun bila mak call tanya shampoo apa nak beli..

Patang tadi wan pesan suruh goreng nasi..nasi tengah hari banyak lagi..tapi adik bongsu mengidam nak makan nasi ayam sangat..haha..nasi ayam yang di masak di rumah ye..bukan di kedai..hari isnin hari tu die keluar dengan mak..semangat giler beli bahan-bahan nak buat nasi ayam..patut nya masak semalam..tapi aku kan keluar..bila dia bagi cadangan tadi macam best gak makan nasi ayam malam ni..punya semangat bila bahan tak cukup siap gi kedai naik basikal nak beli halia ngan serai..haha..

Best masak ramai-ramai..adik bongsu potong bawang, tomato, timun, salad..bela ayam, buat sup dan nasi aku la buat..dengan bantuan adik pempuan..taste die tajam sikit bab merasa-rasa..

Nasi ayam kami..rasa memang tak mengecewakan..sedap..belajar dari kesilapan sebelum ni..haha..1st time buat nasi ayam, nasi aku lembik giler..huhu..

Jo pulak tak membantu pun masa masak..tapi tolong basuh pinggan lepas makan..memang seronok ada dekat rumah..:))


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...