Monday, 5 November 2012

Oh my Tali Skipping..

Assalammualaikum..

Berat badan semakin meningkat..huhu..hidup hati gembira..selera makan pun bukan main lagi..hehe..Alhamdulillah rezeki murah..masa en.bf datang memang makan sedap je..die memang nak belanja sebab dapat result elok masa sem lepas..kawan keluar dengan BFF pun tak kisah la Haziq, Sen atau Hendry masing-masing nak belanja..nak berkongsi rezeki la dieorang kata, bukan selalu jumpa la..bila jumpa nak bagi aku makan banyak-banyak la..Syukur sangat..huhu..

Aku syukur sangat dengan rezeki Tuhan bagi ni..tapi kesihatan dan bentuk badan pun kene jaga jugak kan..ada nak beli seluar masa pegi Kuantan hari tu..bila try en.bf kata badan aku dah naik..dekat perut, peha dan pinggul la yang ketara..aku rajin jugak la skipping tapi kalau dah makan pun banyak naik jugak kan..kene la kawal makan lepas ni..

Nasi ayam yang mantap..makan dekat Port Dicson..P.Long belanja sempena kejayaan Amir..dekat sini ada akek ais krim yang sedap..terliur bila teringat..huhu..

Kenny Rogers yang en.bf belanja masa pegi Kuantan..dah lah amik nasi..amik lagi mashed potato & gravy..dua kali sumber karbohidrat..nafsu semua ni..huhu..lepas tu ayam tak habis..en.bf yang habis kan..huhu..

Biskut ais krim yang selalu makan malam-malam sambil minum Anlene Chocolate..atas tu gula kan..susu pun bukan men sedap lagi Anlene Chocolate..hehe..masa cuti sem mak beli susu Anlene..dua minggu aku duduk rumah dah habis..lepas tu masa balik raya haji mak beli kan Anlene Creamy..pergh bukan men sedap lagi..dekat sini pulak minum Anlene Chocolate..memang makin sihat la aku kan..kalau dulu aku memang tak suka minum Anlene..tektur die macam kasar..lepas tu rasa pun tak berapa sedap..lagi suka minum Duth lady, Nespray ke..tapi sekarang susu Anlene memang sedap la..

Lepascuti sem ke raya haji hari tu balik sini pun skipping la macam biasa bila ada masa terluang..tengah syok-syok melompat bole pulak tali skipping tu terputus..huhu..

Tali skipping yang da putus..huhu..yang sebelah lagi tu pun dah tinggal hujung-hujung je..nak putus gak..tapi aku guna je sementara ni..pegang je dekat tali tu..tapi bila pegang tali pun die macam nak patah dan nak putus gak..huhu..aku pakai tali skipping ni dah lama jugak..3-4 tahun dah kot..sejak dekat penang lagi..aku suka sebab tali die berat..dalam die ada macam apa entah berbanding kain je kan..macam dekat rumah tali die ringan sikit..

Kene beli tali skipping baru la nampaknya..beli ni pun seringgit lebih je tak silap..belanja yang murah je untuk kurus kan..sangat efektif kalau nak turunkan berat..tap payah belanja beribu nak pegi slimming centre atau bayar yuran gym la..rajin dengan tak je..

P/S Tadi petang Hendry call nak die nak dtg sini petang ni..nak sign on..malam ni makan sedap lagi..hohoho..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...