Sunday, 11 November 2012

Kau Di Hati Ku..

Assalammualaikum..

Alhamdulillah kita perlu bersyukur dengan apa yang kita ada..tu rezeki yang Tuhan beri dekat kita..bila susah tu sebenarnya peringatan dan pengajaran kepada kita..jadi kan kita lagi kuat..tanda Tuhan masih sayang kan kita..nak kita dekat dengan die..walaupun en.bf dah dapat keje baru dan gaji nya agak ok dan Insyaallah aku pun makin ok..memang bersyukur sangat-sangat..

Mcm en.bf tahun lepas keje dekat tempat lama gaji 1.2k je..dengan environment keje yang kurang baik..pegi sembahyang dan sembahyang jumaat pun kene tolak gaji..siap ada staff lama perempuan yang jadi tukang report dekat boss..die tengok dekat cctv pergerakkan staff..memang kaki kipas boss..sabar je lah..sebab kan gaji kecik dengan selalu kene potong nye..nak makan pun susah..keje kilang kecik je..kebetulan ada abang yang sama keje dengan en.bf bawak bekal pegi keje wife die surirumah hari-hari masakkan bekal..en.bf tu tempah bekal dekat abang tu..dengan gaji banyak tu duduk dekat kl..dengan sewa rumah nya..lepas tu ada masalah dengan sewa rumah pulak lepas tu duduk sekejap dengan adik beradik..aku memang harap sangat die dapat keje lain..Alhamdulillah die dapat keje lain sebelum raya tahun lepas..

Dan banyak lagi dugaan dan cabaran yang menguji tahap kesabaran kami..dan Alhamdulillah di hujung setiap dugaan dan cabaran nya tu ada penyelesaian nya..dan sebagai pasangan adalah perlu kita saling mengingati dan saling menyokong antara satu sama lain..mungkin apa yang kami hadapi ni hanya sebahagian kecil je dari masalah orang lain yang lebih besar dugaan dan cabaran nya..lebih rumit..pape pun kita kene lah berusaha dan sentiasa dekat dengan Allah..kami pun selalu berharap agar tak mudah lupa diri andai dah berjaya dan di kurniakan rezeki yang banyak agar dapat bantu orang lain yang memerlukan..Amin..

Lihat lah apa sahaja di sekeliling anda dan pelajari lah perkara di sekeliling anda walau dari sekecil-kecil perkara..sentiasa berfikir dan bersyukur..semua ni peringatan untuk diri sendri jugak..sebab aku cuma insan yang lemah..

Jangan menangis bertenanglah
Peganglah tanganku dan digenggam erat
Ku melindungi dari apa yang datang
Berhentilah menangis

Tubuhmu kecil bertenaga
Dalam dakapanku kau tenang dan lena
Pertalian kita takkan terputus
Berhentilah menangis

( korus )
Kau dihatiku
Kau dihatiku
Hari ini dan selamanya

2
Kau di hatiku
Walau apa katanya
Oh... kau di hatiku
Selamanya

Mengertilah apa yang kami rasa
Tak berkeyakinan apa yang dikatanya
Kami berbeza tapi di hati kami
Tiada apa yang berbeza

( ulang korus )

Jangan kau dengar mereka tak tahu
Saling memerlu dan membantu
Di suatu masa kutahu

Destinasi tiba kau harus tabah
Ku 'kan bersamamu bersabarlah
Di suatu masa kutahu
Buktikan bersama kau

( ulang korus, 2 )

Selamanya
Bersamamu
Ku selalu bersamamu
Selama-lamanya

Pandanglah ke bahumu (3X)
Di sisimu selamanya


Dah lama lagu ni..tapi bait lirik die bermakna..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...