Tuesday, 2 October 2012

Mengidam..

Assalammualaikum..

Semalam aku tido lewat..dalam pukul 3 lebih baru tidur tak silap..pukul 4 lebih mak dah call nak hantar ayah pegi JB Sentral..ayah ada keje dekat Singapore hari ni..sampai petang nanti..pukul 5 suku macam tu dah gerak nak hantar ayah ke JB Sentral..nasib baik lah duduk dekat je dengan JB Sentral tu..kalau datang JB ni aku memang suka makan ayam penyet dekat Restoran Benafe depan New York Hotel..tapi buat masa ni belum berkesempatan lagi..maghrib semalam dah berenti dekat R&R Machap untuk solat Maghrib dan makan..aku makan pau ayam dan pau kaya je..menu tak berapa nak mengancam la..

Semalam masa sampai Hotel Selesa tak teringat pun nak suara kan hasrat nak makan ayam penyet tu..ye lah ayah pun nak check in cepat-cepat nak tido awal nak bangun awal pagi ni..dari hari Ahad tengah hari sampai tengah hari semalam ayah ada dekat Melaka ada kursus ke meeting apa entah..lepas Zohor semalam amik aku, mak dan wan dekat rumah jap sebelum gerak pegi JB..haruslah penat kan..mengada nak ayam penyet segala tak pasal kene mara karang..hehe..

Sebelum ayah pegi tadi kita orang sempat la pegi sarapan dekat mamak dulu..aku sejak dekat Terengganu lagi punya lah mengidam nak makan roti tisu..apahal entah..masa dekat KL dengan en.bf haritu tak teringat pun sebab duk teringat nak makan benda lain pulak..banyak sangat mengidam nya..hahaha..dekat Terengganu punyalah payah nak jumpa restoran mamak..huhu..jadi tadi masa orang lain masing-masing order roti canai je..aku pulak order roti tisu..hehe..sebelum tu duk teringat nak makan mee goreng mamak gak..haishhh kan aku dah cakap banyak sangat teringin nyer..huhu..tapi tak pe..aku dah ada strategi..hehe..

Masa mamak tu hantar roti tisu aku, aku order ni..hehe..


Mee goreng mamak aku bungkus..haha..punye lah tamak..dua-dua nak kan..haha..makan la banyak-banyak sampai gemuk..ni perut pun dah naik..adeh..haha..cuti ni rasanya penuh dengan aktiviti jalan dan makan je..yelah dekat rumah bukan men banyak makanan..tu pun aku control-control gak sikit..belum g rumah P.Long lagi yang jadual makan sangat lah teratur..Breakfast..lunch..high tea..dinner...kadang-kadang supper..complete ok..menu pulak tak payah cakap..memang semua mengancam..tengok anak die je la..berat lebih 100kg..huhu..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...