Saturday, 27 October 2012

Kasut Baru..

Assalammulaikum..

Dah lama sebenarnya aku nak cari kasut baru untuk ke kelas..sebelum cuti hari tu ada pegi jalan-jalan cari kasut dengan yang lain..masing-masing punya lah beria shopping..siap beli dua tiga pasang kasut lagi..aku pulak masa tu cuma beli pencil case yang berharga rm5 sahaja..bila keluar ramai-ramai aku jadi macam serabut pulak nak pilih-pilih..aku pulak 1st time shopping dekat situ..tak berapa biasa lagi dengan shopping mall tu..jadi aku pun tak berapa biasa dengan kedai dan jenama yang ada..lagi-lagi taste tak sama..aku beli benda ikut kesesuaian dan citarasa aku..bila orang duk komen-komen banyak-banyak lepas tu nak beli cepat-cepat aku tak de mood je nak beli..takut menyesal je beli dalam keadaan tergesa-gesa lepas tu menyesal..

Memang dari hujung sem lepas aku perasan kasut yang aku pakai dah terkopak..yelah sepasang kasut je yang ada untuk pegi kelas..pakai tiap hari..beli pun murah je..memang tak tahan la agaknya...tapi pakai die selesa je..memang plan nak beli kasut untuk pakai pegi kelas..pakai kasut converse jugak yang terbaik nya..pakai 4 tahun pun tak de rosak pape pun..tapak pun tak berapa haus..terkopak jauh sekali..cuma warna je lah pudar..

Jadi sem ni aku pakai seliper je lah pegi kelas hari tu..lagi pun sekarang musim hujan..ada la jugak alasan nak pakai seliper..taku seliper tu pulak cepat rosak nanti..yelah keluar pun pakai seliper tu..pegi kelas pun pakai seliper tu..kalau cepat rosak jangan tanya kenapa la kan..hehe..aku rasa aku memang jenis yang akan spend duit yang agak banyak kalau nak beli pape..tapi aku akan pakai barang tu se maksimum yang mungkin sampai rosak..kira berbaloi lah jugak kan..macam aku beli baju yang agak mahal..dari sekolah dulu aku pakai sampai sekarang masih ok lagi..bagus kan..hehe..

Jadi tengah hari tadi aku keluar dengan BFF, dengan mak dan adik die pegi kenduri kahwen anak kawan mak die..pegi makan tengah hari je..lepas makan en.bf amik aku ajak pegi Seremban..aku ok je sebab bole pegi rumah P.Long dan pegi beli kasut..ramai je orang dekat Jusco..pusing-pusing carik kasut yang design nya cantik..kualiti die mungkin agak baik dan akhirnya dapat lah kasut ni..



Ada dua pilihan warna..satu lagi warna hijau belakangnya warna biru..mula-mula macam minat dengan warna hijau tu tapi tak de saiz..ada saiz 7 dan 9 sahaja..aku pulak muat saiz 8..tak pelah..amik je lah warna ni..

Lepas beli terus pakai..tapi bila pakai jalan-jalan mungkin sebab belakang die agak keras lagi..kaki aku pun melecet..selalu macam tu kalau beli kasut macam ni..adeh..punya lah tak tahan aku pun tukar pakai kasut lama aku balik..sebab kalau biar lama-lama takut makin teruk pulak die makan kaki aku..tu pun masa dah hujung-hujung kaki belah kiri pun nak melecet gak..sabar je lah..nasib baik bukan pakai pegi kelas ke kan..kalau tak kan ke naya..habis bocor kaki..haha..

Tapi lepas pegi minum nak pegi tandas tetiba aku rasa semacam je..tengok-tengok kasut yang lama dah rosak la pulak..huhu..

Kasut yang dah rosak..huhu..merajuk agaknya beli kasut baru..hihi..tapi kasut ni memang dah lama pun..sebenarnya ni kasut adik aku..tapi kalau raya atau nak pegi kenduri aku selalu la pakai kasut ni..disebabkan kasut ni dah rosak..jadi aku pun pakai lah balik kasut lama..kebetulan dekat dengan Watson..pegi la beli plaster tampal plaster dekat tempat yang melecet tu..nak jalan-jalan tengok kasut futsal en.bf la pulak..

Alhamdulillah dapat kasut baru..harap tahan lama la..terima kasih kasut lama yang dah banyak berjasa..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...