Monday, 27 August 2012

Selamat Hari Raya..

Lama dah tak update blog ni..huhu..last update sebelum raya hari tu..maklumlah masa raya sibuk sikit..tapi tak delah sibuk mana..tahun ni pun rasanya raya tak berapa meriah..banyak duduk dekat rumah je..masa 1st day raya pegi rumah atok sedara je..lepas tu terus balik rumah..tidur sampai petang..malamnya buat BBQ dekat rumah dengan family M.Bong dan Cik Lehan..M.lang balik awal..tak sempat nak BBQ..lepas tu ada family lain datang sekali..seronok lah jugak dapat makan ramai-ramai..

Esok nya tak kemana pun..raya ke tiga plan nak jalan raya..tapi en.bf datang lambat sangat..jadi dapat keluar pun lambat..dah la lapar giler..memula kata nak datang lepas zohor..sekali pukul 6 baru datang..nasib baik Haziq datang teman..makan-makan borak-borak dengan dia dekat rumah sementara tunggu en.bf datang..lepas tu pegi rumah P.Long..dah janji hari sebelum tu nak datang makan..M.long pun dah prepare macam-macam..tak best pulak tak datang..lambat pun datang jugak la..dalam pukul 8 sampai makan-makan lepas tu balik..nak pegi rumah Hafez pulak..walaupun jarang jumpa Hafez tapi boleh kata tiap tahun dia akan datang rumah aku dan aku akan pegi rumah die..dalam pukul 10 gerak pegi Sepang..petang tu Shieha ajak datang rumah die..ada makan-makan die cakap..tapi aku dah agak ada majlis..hehe..Punya la dalam pukul 11 kot baru sampai rumah die..mula-mula masuk rumah die nampak hantaran dekat ruang tamu..lepas tu die pun sambut kitaorang dengan cantik nya..Majlis Tunang die malam tu..tahun depan die nak kawen dah..Tahniah Shieha..hehe..dalam pukul 11 lebih dekat pukul 12 gerak balik..amik kereta dekat rumah Hafez lagi pukul 1 lebih kot baru sampai rumah..

Hari Khamis pun keluar lagi..pegi Melaka..Ros ajak pegi rumah Amir..aku dengan en.bf ok je..gerak tengah hari..pegi rumah Ros dulu..lepas tu baru pegi Melaka..lama jugak la dekat sana..petang tu nak booking tiket flight mengagau sebab bila check online guna tab amir harga tiket makin mahal..en.bf pulak macam tak dapat hantar je..huhu..tak dapat hantar Ros balik..nak settle kan pasal tiket dulu..decide nak balik hari Jumaat..

Jadi hari Jumaat dah gerak balik sini..huhu..balik awal..raya dekat rumah Zila dulu..ok gak sampai awal..tak delah penat sangat..dapat pegi jalan-jalan dengan Zila..On the way nak balik sini jam la pulak..patut dua jam je jadi empat jam..sabar je lah..

Kesimpulan nya raya tahun ni tak meriah sangat..kawan-kawan pun ramai yang dah kawen..yang bujang nye pulak ada yang start keje awal..Hendry beraya dekat laut..jadi memang agak bosan..nak ajak en.bf beraya pun tak berapa nak semangat da..huhu..banyak duk rumah..tidur je..

Nak upload gambar internet lembab giler..huhu..sabar je lah..lagi pun ada kisah sedih sikit..masa balik sini dah sampai rumah Zila tu nak online sekali tak jumpa modem..carik-carik dekat semua bag tak de..call orang dekat rumah pun tak de..lepas dah 3 hari aku rasa memang tercicir..huhu..sebab en.bf kata die ada nampak dekat poket bag masa dekat KLIA..jadi sekarang tak de broadband da..pinjam Zila punya je kadang-kadang..jadi tak dapat la update blog selalu..dah ada internet nanti bolehlah online selalu balik..:))


2 comments:

  1. saya pun pergi majlis tunang pd raya lepas.
    pertama kali tgk adat pertunangan orang melayu..
    menarik!!^__^

    ReplyDelete
  2. yeke..
    best jgk kan..
    paling best klau ad knduri ni bila bole jmp rmai kwan2 Liya..
    msa tu la rmi dtg..
    klau saje2 nk jmp pyah skit..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...