Friday, 17 August 2012

Mask Baru Saya..

Pagi tadi ak bangun awal..pukul 5 lebih dah bangun..lepas wan pergi pasar dengan ayah aku tidur balik..hehe..semalam janji dengan en.bf die nak hantar aku pergi gunting rambut hari ni..pukul 10 aku tengah tidur lagi tetiba dapat SMS dari en.bf die ajak pergi gunting rambut masa tu jugak..mula-mula aku malas tapi bila fikir-fikir balik baik pergi sekarang..tak pelah jadi pelanggan pertama pun..kalau tak mesti ramai orang..aku bagi tau en.bf nak mandi jap lepas tu kita pergi..

Tak lama lepas siap en.bf sampai..dia drop kan aku dekat salon tu..aku bukan lah pelanggan yang pertama..ada orang lagi awal dari aku..orang tu nak dye rambut..kira aku pelanggan kedua..tengok ada seorang je stylish..aku tanya die sorang je ke..kalau die sorang lagi la semak..sebab orang kalau buat rambut ni mesti lama..ada sorang lagi..yang sorang lagi ni memang selalu gunting rambut aku..memang dah memahami sangat..aku bagi tau nak trim hujung..die tnya tak nak nipis kan hujung kan..haaa tengok..sangat memahami kan..hehe..lepas tu aku cuci rambut..ak memang suka kalau die cuci..lama dan die urut-urut kepala dan tengkuk tu sedap je..tapi tadi rasanya tak lama sanagt..sebab ramai orang..lepas ak sampai ada sekeluarga sampai..5 orang sekali..mak, ayah, anak-anak..hamik ko ramai giler..lepas tu ada 2 orang lagi lelaki sampai..ada yang datang bila tengok ramai dekat dalam terus tak jadi..memang nasib baik la datang awal..hehe..so trim rambut dan cuci kene rm27..

Lepas tu terus call en.bf..die dekat kedai tayar nak buat alignment tayar..dekat je kedai die..aku jalan kaki je pergi..hari tu masa pergi Terengganu boleh pulak biawak sikit punya besar tersangkut dekat tayar die..kene bukak tayar nak lepas kan balik biawak tu..bila dah bukak tayar tu die kata kene buat alignment balik..sambil tu nak cek tayar belakang..cepat sangat angin die kurang..bila cek ada paku..tu yang bocor dan kene tembak cacing katanya..aku pun 1st time dengar..hehe..lampu break belakang pun terbakar la..total semua rm28  tak silap..dekat kedai tayar pun ramai orang..kene tunggu dulu..bukak half day je..

Lepas tu pergi beli minyak tanah untuk pasang pelita dekat rumah en.bf pulak..dan selepas tu kita ke Cosway pulak..untuk ini..tadaaaaaa...

Clear Pore Deep Cleansing Mask by Bioglo..beli dekat Cosway..

Mask ni hari tu Zila yang recommend sebab die kata ok dan jenis yang peel off..so boleh tanggalkan black head dan white head sekali..bukan sekadar dekat hidung..tapi dekat satu muka..selalu aku pakai pore pack untuk dekat hidung je..ak survey dekat internet pun ramai yang kata ok..

Jadi tadi ajak en.bf pegi beli..sebelum beli siap SMS Zila nak confirmkan..karang salah beli tak pasal je..Sampai je rumah laju je basuh muka dan terus tepek dekat muka..

During the process..sapu tak tebal sangat dan tak berapa rata..plus muka aku memang berlubang-lubang..hahaha..

Lepas 15 minit dan boleh kopek..tak delah sakit sangat bila tanggalkan..mungkin sebab aku pakai tak berapa tebal kot..tapi memang terbaik la mask ni..setakat ni memang ni lah mask terbaik aku pakai..bila tanggalkan memang white head dan black head tertanggal..lagi kulit aku ni jenis oily sangat..banyak sangat black head dan white head..kalau dulu rajin jugak pergi facial dengan en.bf..tapi sekarang kurang berkesempatan dah..aku memang suka bila semua kotoran tertanggal..bila basuh muka pun rasa best je..kulit pun kurang berminyak da..

Esok pagi raya nak pakai lagi..hehe..memang aku recommend sangat mask ni..ak bukan ahli Cosway..jadi beli rm31..kalau nak jadi ahli kene bayar rm30 yuran ahli setahun..lepas tu bayar rm28 je..dapat katalog every month..Selamat mencuba..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...