Thursday, 5 July 2012

Shopping dan Bundle..

Hari ni seperti biasa..masih cuti la..bangun tido breakfast nesvita kegemaran..lepas tu skipping..sapu dan mop rumah..lepas tu ke mall..plan dengan zila dari semalam nak g mall sebab nampak ada industrial road show dan nak beli sunblock..duduk dekat sini panas nyer semacam betul..rupenye duduk tepi laut..depan rumah ni ada bukit..dah sebelah bukit tu adalah laut..patut la panas semacam je..

Kalau pegi port dickson sekejap pun dah merah muka..kalau mandi tu sampai terbakar dan berbelang..patut la aku rasa panas je dekat sini..muka pun macam merah-merah dan berminyak je..mungkinlah sebab tak biasa dengan cuaca dekat sini..memanglah orang dekat sini rilek je..bukan lah sebab aku ni mengada sangat tak boleh kene panas tapi sebab tak biasa..perubahan kan..kalau orang sini lainlah..dah dari kecik..kulit pun dah immune..jadi tadi aku pegi Body Shop untuk beli sunblock..dulu ada beli sunblock Origins..tapi entah mana pegi nyer..sekarang ni pakai pencuci muka dan scrub je..malas nak pakai banyak-banyak..nanti kalau beli awal-awal je semangat nak pakai..dah lama nan hado..biar je..bazir je beli..banyak sangat nak tepek..

Balik dari Mall memang dah penat..tambah pulak dengan hujan..memang terlelap dan lena di ulit mimpi..hehe..tiba-tiba terjaga zila kejut ajak pegi makan dalam pukul 6 lebih..die puasa hari ni..bangun siap-siap pegi kopitiam..order tomyan pedas..air aku bawak air lebih lemon tea beli dekat mesra mall tadi..banyak lagi tak habis..hihi..mintak cawan kosong je..dapat je makanan laju je je capai sudu hidup..lepas tu capai chopstik suap mee dalam mulut..lupe zila depan ni puasa..ahahaha..dah sedar pun aku teruskan je makan..hihi..

Lepas makan zila ajak pegi pasar malam..dari semalam dia ajak pegi pasar malam..ingatkan die beria ajak pegi pasar malam sebab nak beli makanan..rupenye sebab nak ajak pegi pakaian..die memang biasa beli pakaian dekat bundle..

Mula-mula dekat situ aku kaku je..tengok-tengok selak-selak sikit je..tak tau nak beli macam mana..tengok-tengok la jugak kalau ada baju-baju atau seluar yang boleh pakai dekat rumah..sebab harga nye murah je..sehelai rm3..dua helai rm5..dan ada jugak yang rm5 untuk 3 helai..lepas tu fikir untuk carik t-shirt yang berkolar dan seluar slack..sebab memerlukan..terus tengok-tengok, pilih-pilih dan hasilnya..hehe..


Tshirt warna pink dan hijau tu mahal sikit..rm5 atau rm4 kot sehelai..baju berkolar warna hitam, spaghetti pink dan top coklat tu tiga helai rm5..skirt stripe yang cute tu sebenarnye adalah seluar..hihi..tak suka pakai slack jadi beli khakis yang rm3 sehelai..risau gak tak muat..tapi bila balik try memang ngam- ngam..zila pun kata cantik bila pakai..hehe..boxer corak floral tu pulak rm3 sehelai tapi kalau beli dua helai rm5..pakat dengan zila suruh die amik gak..jadi beli rm2.50 je..hehe..quality masih baik..harga mura..tu yang laju je beli..hehe..total semua dalam gambar dekat atas ni rm18 sahaja..hehehe..

Dan dapat juga ini..hehe..


Dress ini cuma berharga rm10..mula-mula rm12..mintak kurang dapat rm10..dah letak balik pegi kedai lain tapi macam teringat-ingat je..rasa rogi pulak kalau tak beli..kain die pun sedap je..jadi pegi balik kedai tu beli..

Mula-mula masa nak beli risau gak kalau saiz tak sesuai..tapi bila balik cuba semua memang elok-elok je..best jugak la beli banyak-banyak tapi mura je..first time beli bundle..pengalaman baru..aku memang suka travel, mencuba benda baru dan seronok dengan pengalaman baru..:))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...