Tuesday, 10 July 2012

Saya suka melancong dan berhijrah..

Aku memang suka melancong..tengok tempat orang..belajar benda baru..belajar cara hidup dan budaya orang..lagi kalau duduk dalam satu tempoh yang lama..lebih banyak yang boleh kita pelajari dan memahami lebih dekat..

Disekeliling kita terlalu banyak perkara yang boleh kita pelajari.. Kalau kita tengok orang yang hidupnya lebih susah membuatkan kita lasa lebih bersyukur dengan apa yang kita ada..menimbulkan keinsafan..kalau kita tengok orang yang hidup lebih maju dan mewah pulak memberi inspirasi untuk kita berusaha lebih kuat untuk menaikkan taraf hidup dan memajukan diri kita..

Kalau pergi ke hotel-hotel aku suka dengan cara penyediaan makanan dan menu dia..menu dan makanan yang simple tapi boleh je kalau nak buat sendiri..gaya hiasan pun membangkitkan selera..lepas tu rasa nanti boleh apply dekat rumah..hehe..bila tengok hiasan bilik dan tandas di hotel pun rasa ada idea yang boleh digunakan..hiasan yang minimalis dan semua orang mampu tapi nampak ekslusif..cara susunan pun bagus..barang hiasan yang dieorang gunakan..dan jenis meja, coffea table, katil dan lain-lain..tu cara aku belajar dari pengalaman dan dari benda sekeliling aku..tak da benda yang mustahil dalam hidup ni..kadang-kadang benda nye tak la mahal sangat..setiap benda sekeliling kita kecik mahupun besar impak nya memang ada sesuatu yang kita boleh belajar..Tuhan tak menjadikan sesuatu dengan sia-sia kan..

Masa mak dan ayah datang sini ada pergi ke kedai hiasan ni..

harga nya sangat lah murah dan barang-barang nya pun cantik-cantik..memang ayah beli dua paket key chain yang setiap satu ada 15pcs..so total ada 30 pcs..zack pun ada membeli untuk kawan-kawan dia..beli untuk adik beradik la..


ni pun cantik jugak..aku pun suka hiasan macam ni..lagi pun kesian tengok pak cik yang jual tu..dua paket tu pun die bagi diskaun lagi..Semoga rezeki pak cik lebih murah lepas ni..Amin..


3 comments:

  1. sy pula, kalau tinggal di hotel memang akan ambil brg2 spt gula dan sabunnya..=p
    kat mana gerai jual cenderamata tu kak?
    cantik juga brg2 yang dijualnya..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkt kuala kemaman..
      kawasan nelayan Liya..
      murah je walaupun cantik..
      klau dkt S'wak pun banyak aksesori unik dan cantik kan..
      klau rjin bole pos dkt akak..hehe..

      Delete
  2. anda suka melancong tapi bajet??? check out pakej menarik dan murah di http://jommelancongbajet.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...