Sunday, 15 July 2012

Rindu-Serindu-Rindunya..

Rindunya dekat 

Family

Semalam mak ada call..tanya khabar..dan bagi tau Luqman tak sihat..sampai berenti tidur tepi jalan tak larat memandu..muntah-muntah, sakit perut, pening kepala..call ayah tak dapat sebab hendphone tinggal dalam kereta, kakak ngan P.long pulak kerja..mak sanggup datang dekat Luqman naik motor dengan Arsyad pegi tengok Luqman..nasib baik lah lepas tu dapat call ayah dan ayah hantar pegi hospital..die kene gastrik dan jantung die kadang-kadang lemah kadang-kadang laju..Lama jugak mak kata die kene tahan dekat ER Dr. nak pantau dulu..lepas tu Dr bagi surat untuk refer dekat pakar..Itu lah pengorbanan dan kasih sayang seorang ibu kan..lambat lagi aku boleh balik rumah..raya nanti kot baru boleh balik..semoga Luqman cepat sembuh..

Rindu jugak dekat

En.bf

Dah lama tak jumpa..dekat sebulan kot..bukan tak biasa jauh-jauh..tapi memang rindu selalu..hehe..walaupun dah couple lama dan dah kenal lama..memang tetap rindu setiap hari..hahaha..bila jauh-jauh boleh berSMS, call dan email je lah..bila lah nak datang melawat aku dekat sini..Seorang yang ak rasa sangat sesuai dengan aku..Selalu jugak bergaduh..Cepat gaduh cepat baik..Esok flight die pagi-pagi outstation lagi..seminggu kot..macam mana lah nak contact seminggu ni..Rindu selalu..:))

Dan rindu jugak aku dekat

BFF

Kawan yang ada waktu susah dan senang aku..kami terima masing-masing seadanya walaupun banyak sangat kekurangan masing-masing..berkongsi suka dan duka..

Jarak kadang-kadang memisahkan jasad kita tapi mendekatkan hati kita..Bila berjauhan kita akan muhasabah diri..ingat waktu-waktu bahagia..menerbitkan kerinduan..kadang-kadang bila depan mata kita tak sedar pun kebaikan individu itu..tapi bila berjauhan kita baru sedar, merindui dan menghargai..

Semoga semuaNya sihat selalu, diberkati, dirahmati dan sentiasa dilindungi Allah..Amin..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...