Thursday, 19 July 2012

Ramadhan 2012..

Ramadhan datang lagi..Ramadhan kali ni pun aku experience benda yang berbeza dari sebelum ni..Kalau tahun 2010 aku dekat Penang, masih student lagi..jadi tak de la beza sangat

Tahun lepas, tahun 2011 pulak masa tu aku kerja dekat TI..masa tu kerja shift..pengalaman buka puasa dan sahur dekat sana..syok jugak la..masa ni jugak pengalaman buka puasa dekat luar dengan budak kerja..kitaorang pilih Bora Ombak dekat Ampang..memang makan besar free..Masa ni jugak en.bf masih kerja dekat Sg. Buloh lagi..First day puasa buka sama-sama dekat One World Hotel sebelah OU..lepas tu ada jugak lah lagi buka sama-sama..Masa nak raya xde lah shopping sangat..last minit shoping kot..seminggu nak raya baru beli baju raya..en.bf tak beli pun sebab tahun lepas abang dia kawen..dah buat baju melayu siap-siap..

Raya tahun lepas pun cuti kejap giler..ape punye sengal la soh masuk kerja cepat tapi mastu tu banyak tester tak running lagi pun..tapi raya kedua ke raya ketiga aku dah kene start kerja..masa raya tahun lepas pun dapat bonus..tapi sebab masa tu aku baru lagi kerja..tak dapat la bonus full..tak dapat full pun Alhamdulillah ada jugak la boleh sumbang sikit dekat family..hehe..

Tahun ni pulak aku berhijrah lagi..puasa dekat tempat orang..pengalaman baru jugak..weekend ni first puasa tak balik rumah pun..en.bf dekat laut..hendry pun dekat laut bulan lapan nanti baru balik die kata..tak tau la sebelum atau selepas raya..sebab masa nak start kerja die kata tahun ni die raya dekat laut..raya ni aku cuti seminggu..dekat nak raya nanti baru balik..yang penting sekarang tiket nak balik raya kene booking cepat-cepat..cepat lah balik en.bf..huhu..untuk persiapan raya tak fikir pape pun lagi..harap-harap ada masa untuk shopping sama-sama dengan die nanti..Semalam pun aku ada usaha kan sesuatu..mencuba nasib..mana tau ada rezeki aku..lebih-lebih lagi sempena bulan yang mulia ini..

Alhamdulillah..setakat ni semua berjalan dengan lancar..semoga tuhan permudahkan yang terbaik buat kami dan murahkan lagi rezeki kami..Memang bersyukur dengan apa yang kami dapat sekarang dan berusaha untuk dapat yang lebih baik..Semoga Ramadhan dan Syawal kali ini meninggalkan banyak kenangan yang lebih manis..Amin..




2 comments:

  1. semoga dimurahkan rezeki ya...=)
    selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak...;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...