Monday, 9 July 2012

Kasut baru..

Masa nak datang ke sini tak de pun beli kasut baru..cuma bawak kasut-kasut lama sahaja..bawak kasut jogging Adidas yang baberapa tahun lepas beli tapi tak pakai lagi..sebab suka pakai kasut Converse walaupun warna die dah pudar tapi tak koyak dan tapak die pun elok lagi..lepas tu suka pakai seliper je..bawak sandle beli tahun lepas masa kerja dulu dan seliper terompah yang dah rosak beli masa pergi Vietnam dulu..

Terompah Vietnam yang kita dipasang dekat situ pun menarik jugk..pilih tapak yang ada pelbagai corak dan tali die dan die akan pasang dekat situ..beli pun murah maka cepat jugaklah rosaknya nyer..huhu..

Hari tu aku pakai kasut jogging tu je sebab pakai seluar track dan t-shirt je..tapi sebab sekarang dah pakai pakaian casual dan setiap minggu kene pakai pakaian formal..tak sesuai lah pulak nak pakai kasut jogging tu..macam hari ni aku pakai baju kurung..tak kan lah nak pakai dengan kasut jogging kan..jadi aku pakailah dengan sandle tali tali tu..atas sandle tu pulak ada ketul-ketul batu..

bukan men besar se ketul batu atas tali sandle tu kan..hehe..jadi bila pakai baju kurung kain nye selalu la tersangkut dekat batu ni..petang tadi aku perasan yang batu ni macam nak tertanggal dah..tinggal lekat sikit-sikit je..masa dah nak balik aku terus tarik cabut batu ni..karang tertinggal atas jalan tak pasal je malu..haha..lepas tu nak ajak zila pegi pekan nak scan document and terus nak email kan document tu dekat en.bf..punya lah mahal scan sehelai kertas dan tumpang email pun die charges RM2..huhu..lepas dah email pegi makan..lunch dan dinner package..hihi..

Lepas makan cari kedai kasut..sebab memang dah tak de kasut nak pakai esok..nampak kedai kasut Verns..terus masuk dan pilih..ada beberapa yang aku pilih dan try..aku ni susah sikit nak beli kasut..kasut setakat nak window shopping tengok-tengok tu tak pe..tapi kalau ngada-ngada nak try memang takde saiz display..standard size display size 6 macam tu kan..tapi aku biasa nya pakai size 8 9 ke..size kaki international..hahaha..jadi aku tak nak lah susah kan promoter tu..tak pasal lepas aku blah die menyumpah aku karang..hahaha..kalau nak beli aku baru mintak size..tapi macam-macam lah aku request..haha..macam tadi aku pilih beberapa design yang aku suka dan mintak die bawak dua size yang terdekat..yelah kenelah cuba betul-betul dulu..pilih betul-betul dulu baru puas hati nak beli kan..bukannya aku nak membuli promoter tu..tapi aku memang suka pegi kedai yang service nya bagus..bagi advice mana yang ok..sesuai ke tidak dengan kita samaada fabrik mahupun corak..macam tu lah promotr yang bagus..hehe..

Jadi lepas pilih beberapa design dan cuba bebrapa size..finally decide nak ambil kasut ni..


Berharga cuma RM39.90 saiz 9..aku memang pilih flat je sebab banyak berjalan..design pun cantik..design dan keselesaan tu faktor penting..kalau cantik je tapi tak selesa atau tak bersesuaian dengan keadaan tak guna jugakkan kan..ada satu lagi design pun cantik juga..ada less 50% lagi..tapi aku tak ambil sebab warna sama macam ni..flat juga..lagi pun aku tak biasa dengan jenama ni..first time beli..kalau ok boleh lah beli untuk pakai selalu..kalau dekat penang dulu memang tak ok pakai kasut macam ni..tak tahan..cepat je rosak..kasut Converse jugak yang tahan dan seliper ipanema

Esok aku akan pakai kasut baru..)) kalau boleh pakai seliper dah lama pakai seliper yang en.bf belikan sebelum datang sini..

2 comments:

  1. Kasut saudari telah dipilih menjadi feature di FB Saya Sangat Obses Handbag dan Kasut. Check it out!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sebab pilih kasut saya..
      dan thanks juga baca blog saya yang tak seberapa ni..huhu..
      sy pun sangat suka handbag dan kasut..
      nanti kt boleh share experience ye..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...