Thursday, 26 July 2012

5th Day Ramadhan 2012

Ni cerita pasal buka puasa semalam..rasa nya tak de cerita yang menarik sangat pun bulan puasa ni..kecuali cerita pasal makanan kan..makanan untuk berbuka dan bersahur..sebab kurang aktiviti bulan-bulan puasa ni..kalau tak de benda nak buat melepak atas katil online, baca novel ke..petang-petang masak dengan budak serumah..tu dari bebuka aktiviti nye makan je..lepas berbuka dah solat..malam sikit lepak-lepak borak-borak dekat hall makan lagi..sahur bangun makan lagi..haish..jangan la badan ni naik bulan puasa ni..baru berazam nak kurus bulan puasa ni..huhu..

Semalam pergi bazar dengan Zila..ni hasilnya..

Tembikai RM3.20 je..murah kan..baru potong separuh..hari ni makan lagi separuh..kueh tepung pelita tu sepekat ada 4 tu RM1..beli sikit je..takut tak habis..dalam plastik tu kerabu..dah dalam kertas coklat tu  nasi ayam penyet RM6.50..kueh tepung pelita tu makan masa malam..tapi tak cukup..sorang dapat satu je..jadi lah..ada yang tak dapat..nanti beli la ye..ayam penyet pulak tak berape kick la..huhu..sambal dan ayam tak berapa kick..Ayam Penyet Wong Solo dan Ayam penyet dekat Subang Jaya dengan Wangsa Maju lagi syok..hehe..

Balik-balik je tengok meriah je dekat dapur..riuh dan kecoh je masing-masing..

Bila tanya orang dekat dapur kata nak masak paprik..tapi tengok macam tom yam..Lama sikit tanya Mira sekali dia jawab Tom Prik..hahahha..ape da..layan kan je lah..janji rasa sedap..hehe..Hanis pulak yang baju purple tengah sibuk pukul telur nak goreng telur dadar..

Mira yang tengah check nasi dan sellau jadi tukang buat air..sellaunya buat dua air..air panas dan air sejuk..

Alhamdulillah Bulan Ramadhan kali ni berjalan dengan baik dan gembira..

P/S baru terbaca mengenai M.T Bunga Alpinia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...