Monday, 23 July 2012

3rd Ramadhan 2012..

Hari ni mood memang gembira je..selain sebab en.bf call..hari ni pun dapat duit dari orang yang order barang..dah lama dah..ada baki bayaran tapi baru dapat hari ni..

Hari ni berbuka dekat luar..hari ni jugak la pertama kali pergi bazar ramadhan..Lepas booking tempat dan order makanan nak berbuka dekat Secret Recipe kami pegi keluarkan duit dan pergi pergi bazar..

Ramai nya orang dekat bazar..Hasil untuk hari ni ialah..

Durian selonggok RM10

Kurma sekotak RM13..biasa harga memang macam ni ke?  1st time beli kurma..malas nak compare dengan jual dekat pasaraya atau tengok banyak-banyak tempat..masa ni dah lewat..dekat pukul 7 dah..lepas tu nak singgah banyak-banyak tempat..beli je lah dekat sini..Haziq suggest kan beli kurma yang ada tangkai..so pilih yang ni..hehe..tak rasa lagi pun..

Pegi buka dekat Secret Recipe ternampak ni pulak..ambil satu..hehe..

Grand Prize x 1
Ruby & Diamond Ring and Pendant Set
worth more than RM 11,000

Special Prize x 8
Pink Sapphire & Diamond Love Pendant 
worth more than RM 1,000 each

Menarik kan hadiah dia..hehe..ada dua part..Part 1 cuma kene kira jumlah berlian HABIB dalam gambar kek dekat belakang ni..Part 2 ni yang lemah sikit..Cipta Ucapan Hari Raya yang tidak melebihi 30 perkataan..Ada sapa-sapa nak tolong cipta Ucapan Hari Raya ni tak..hihi..

Sekarang ni perut tengah penuh sangat..nak tidur pun risau..takut makin buncit..huhu..Lepas makan tiga biji durian tadi sambung makan-makan dekat meja pulak sambil borak-borak..masing-masing beli makanan sikit-sikit bila dah campur jadi banyak kan..Mira beli 2 keping murtabak daging, Zila beli roti john, tart telur dengan kek..Aku beli popia..Memang full..huhu..macam mana azam nak kurus bulan puasa ni..huhu..jangan makin naik dah la..huhu..Tapi tu lah murah nya rezeki bulan Ramadhan ni kan..

2 comments:

  1. saya beli kurma madu yusuf taiyoob smlm,
    tapi takda tangkai la..
    RM10...
    hehehe...
    Manis...^_^
    selamat berpuasa yaa..=)

    ReplyDelete
  2. Thanks Liya..
    sedap je kurma ni..
    ruginya bru tau kurma ni sedap..
    kalau tak dari dulu lagi dah makan..
    isi die lembut dan tak berapa manis sangat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...