Wednesday, 27 June 2012

Begedil dan Sotong Goreng Tepung..

Tadi macam biasa..bangun lambat..hehe..sementara ada peluang bermalas-malasan ni guna kan peluang dengan sebaik-baik nya..hehe..wan pegi tolong masak-masak dekat surau..ada ceramah Isra' dan Mikraj malam ni..Arsyad nak keluar dengan jiran sebelah..nampak zack goreng telur dekat dapur..lepas tu nampak zack makan nasi lauk goreng telur dengan kicap..alolo sedih nye..die kata nasi banyak tapi tak de lauk..

Plan nak masak..tapi tak tau nak masak apa..rasa-rasa nak masak begedil yang tertangguh hari tu..tak lama lepas tu wan balik bawak lauk..ada gulai telur itik campur mangga..my feveret kalau campur-campur mangga ni..hehe..ada goreng sayur kobis..ada rendang daging..Jadi makan dulu lauk yang wan bawak..dah lapor..hehe..Sementara tu rebus kentang dan sempat lah remdam sotong yang ada dalam freeze..

Jadi malam ni makan begedil..rasa die sedap je..orang lain pun bagi feedback yang bagus..sedap katanya..hehe..tapi mungkin ada cara lain yang boleh di cuba..mana tau rasanya lagi sedap..

Begedil yang dah di goreng..senang je nak buat kalau ikut cara aku..hasil nya pun boleh tahan..cuma mungkin kene bentuk tebal sikit lepas ni..

Dan satu lagi hidangan untuk malam ni..

Sotong goreng tepung..rangup dan sedap..pun nak kene try and error lagi untuk dapat kan rasa yang lebih mantap..

Makan malam ini makan nasi panas dengan begedil dan sotong goreng tepung..ada sape-sape nak resepi?..hehe..
 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...