Saturday, 26 May 2012

Welcome Home

Semalam adik aku yang paling last dah balik..adik aku ni sekolah dekat johor..masuk asrama dari form 1..kira awal la dia masuk asrama..dah lah anak last kan..tu yang mak ngn ayah aku selalu ke johor bharu untuk tengok dia..walaupun dia anak bongsu tapi sebelum ni Jo ada dekat rumah..sebab dia tak masuk asrama..lepas ni memang tinggal mak ayah dan wan aku je la dekat rumah..Isnin ni (28 hb 2012) Jo akan masuk matrikulasi..dekat je dengan rumah..tiap minggu bole balik..hehe..

Berbalik citer pasal adik bongsu aku ni..rindu jugak la nak jumpa..sebab kalau aku balik pun jarang dia ada dekat rumah..kalau die balik pulak kadang-kadang aku tak balik..die sekolah seni dekat johor..ayah aku memang tak pernah sekat minat anak-anak..buat lah pilihlah apa yang korang suka..

macam adik aku yang last ni dari sekolah rendah lagi bakat seni die memang dah terserlah..dulu selalu masuk pertandingan mewarna dan melukis dekat banyak tempat..dekat pasar raya..dekat apa-apa event..wakil sekolah..hantar karya dia dekat majalah..awal-awal dulu tak delah menang sangat..tapi lepas-lepas tu memang banyak lah yang dia menang..selalu jugak la dapat parcel hadiah posmen hantar..:))..pernah juga dipanggil sertai kem seni dengan karangkraf

lebih-lebih lagi adik aku ni dulu masuk sekolah cina..cina ni lagi serious pasal art compare dari sekolah melayu..dan die ni pun sekolah dia yang recommend kan die masuk sekolah seni ni..mula-mula kene isi borang, lepas tu nanti kene pegi audition die..untuk negeri sembilan buat dekat seremban..die pun bawak la hasil-hasil karya die..bawak sijil kalau ada menang..bawak majalah yang mana ada tersiar karya dia..mak aku citer sekolah ni tengok akademik dan bakat jugak la..masa audition adik aku ni kene berlakon jugak la..dan akhirnya die berjaya masuk sekolah ni..

keputusan upsr adik aku tak delah ok sangat..tapi dah dia minat seni..baik biar dia buat apa yang dia suka..berbanding paksa dia buat benda yang dia tak suka..lepas tu bila die dapat keputusan tak baik kita marah-marah dia..masa sekolah rendah dulu die gemuk..dah masuk asrama terus kurus..penat..makan pun memilih die ni..lagi pun sekolah dia aktif gak kalau weekend hantar student die buat show..dulu pun selalu merungut nak keluar asrama..tapi sekarang dah ok..

Anugerah Seri Tampak



Anugerah ni die dapat tahun lepas..untuk tingkatan satu..mungkin nanti aku boleh cerita pasal sekolah ni..based on pengatahuan aku..aku pun tak tau detail sangat..dan ni ada beberapa karya adik aku masa sekolah rendah..

sketch accessories

lukisan sempena kerjaya..tak ingat tahun bila..

for CNY masa sekolah dulu..
Semoga berjaya dalam bidang yang diceburi..amin..:))


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...