Wednesday, 9 May 2012

Seliper Kesihatan

Kalau pasal benda-benda kesihatan ni aku memang suka..tak kisah la makanan untuk kesihatan atau apa-apa amalan yang melibatkan kesihatan..sebab tu la rajin ber skipping..hehe..sebab nak kurus ye jugak..hehe..dan untuk kesihatan badan untuk tempoh yang lama..mencegah lebih baik dari mengubati kan..lagi pun usia pun makin bertambah..

ok hari ni nak cerita mengenai seliper kesihatan..dekat rumah ni mak pun suka jugak amalkan petua-petua tradisional..sebab tu terikut jugak kot..walaupun mak dah 40 lebih..badan pun dah sihat..tapi dah 7 orang anak..semua dah besar-besar jugak la..paling tua dah 27 tahun..mak kawen awal..umu 16 dan dapat anak pertama umu 17..

sebelum ni ada seliper kesihatan dah dekat rumah ni..tapi dah lama tak nampak..baru-baru ni tengok ada 2 pair baru..aku minat jugak la nak pakai..tapi bila sarung je dekat kaki sakit giler..banyak sangat penyakit dekat badan aku ni ke..huhu..sebab org kata kalau pakai lepas tu sakit sebab banyak penyakit kn..

Point yg ada pada tapak kaki
Gambar dekat atas ni yang aku google terangkan point-point yang ada pada tapak kaki..kalai sakit dekat point - point tu makna nye ada masalah la dekat bahagian yang die bagi tau tu kan..tapi bila sarung je seliper ni bukan dekat certain point je sakit..tapi semua bahagian kaki yang sakit kot..hahaha..

Seliper kesihatan yg mak beli
Ini lah gambar seliper yang mak beli..bole tahan pakai sekejap je..tu pun seret-seret je kaki..mak pulak bila pakai asyik sendawa je..Bila cerita pasal point-point ni teringat pulak dulu pernah bercita-cita nak try rawatan akupuntur..haishhh memang suka la benda-benda macam ni..hehe..tapi cita-cita tu belum tercapai lagi..insyaallah 1 hari nanti..amin

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...