Wednesday, 9 May 2012

Permohonan sumbangan Ahli Parlimen

Bagi permohonan sumbangan pada Ahli Parlimen pulak cara-cara die lebih mudah dan dokumen yang diperlukan tak delah banyak sangat..

Mula-mula sekali aku pergi ke pejabat Ahli Parlimen untuk dapatkan tandatangan dan tanya mengenai sumbangan kalau ada nak sambung g blaja..g dgn Jo jgk.Dato' xde masa ni...masa ni cuma bawak surat tawaran untuk sambung belajar je..bajet boleh la pakai surat tawaran je..haha..lepas tu kakak tu kt boleh apply dekat Ahli Parlimen..tapi amount tu xde lah banyak sangat..mungkin dalam RM 100-200 je..untuk duit poket boleh lah kata nye..hehe..kakak tu pun bagi tau macam man nak apply..

Nak apply dekat Ahli Parlimen aku ni senang jugak la..tak formal sangat..cuma perlu..

  1. Surat rasmi..buat surat rasmi simple je..mungkin untuk rujukan dieorg jgk..sebagai reference..
  2. Salinan kad pengenala ( IC )
  3. Salinan surat tawaran
Sediakan semua dokumen dekat atas dan dapatkan pengesahan dari ketua kampung..Lepas dah dapat pengesahan tu boleh lah hantar ke pejabat Ahli Parlimen tu balik..Kakak tu mintak no telefon dan tulis atas surat rasmi tadi..

Masa mula-mula pegi kakak tu tak de plak terangkan kene dapatkan pengesahan..masa pegi submit mula-mula abg jaga kaunter tu check die bagi tau kene dapatkan pengesahan ketua kempung dulu..balik lah rumah semula pegi hantar dekat ketua kampung..huhu..Surat tu akan ditunjukan pada Dato' dulu dan akan hubungi balik untuk datang ambil duit mungkin..jadi tunggu je lah dulu..hehe..Insyaallah uasah ni diberkati dan ada hasilnya..kalau sikit pun ada lah jugak dari tak de kan..






No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...