Friday, 25 May 2012

Opsss terperasan lah pulak..

Kejadian ni berlaku petang tadi..pegi takaful untuk check status dua insurans..selalu pending nak bayar..sebab kalau dulu pakai auto debit bank islam je..senang..tak pyah pening kepala..ni selalu lupa dan dapat surat amaran je..ingat nak stop kan je lah..

Masa aku datang ada function dekat tempat tu..tak tau lah function apa..masa ada seorang tu nak balik die salam staff yang berurusan dengan aku..dan lepas tu salam aku..lepas salam tetibe dia cakap "eh muka awak macam artis la"..terkezut aku dengar..haha..masa dah jalan nak balik baru la terperasan..haha..

Tapi masa tu tak amik port sangat sebab tengah fokus nak settle kan pasal insurans sebab policy aku dieorg tak jumpa..nak stop kan je dan lepas tu ambil duit balik..boleh lah dapat refund sikit kata staff tu..sebab aku ambil pun dah lama..dalam lima tahun..bab-bab duit ni sekarang memang sensitif sikit..maklumlah nak pegi belajar dengan duit sendiri..hopefully i will survive..amin..

Pernah dulu kakak yang ajar ak autocad tanya 'ada relationship dengan zizie ezette ke?..sebab ada iras family dieorang..'..aku bagi tau tak de..yang aku tau muka aku chinese look..itu memang ramai orang cakap la..tak pun tetiba cina cakap cina dengan ak..hehe..sampaikan masa pegi Vietnam bila tengok gambar makcik aku kata sebijik macam orang Vietnam..huhu..lagi-lagi masa last day pakai baju yang beli dekat sana..macam orang Vietnam kata nya..

Kadang-kadang banyak gak benda nak tuliuhus..kadang-kadang blur jer..lagi pun aku rasa tak de orang pun baca blog aku ni..haha..End up entry ni dengan gambar dekat Vietnam..ada banyak gambar tapi share sikit-sikit la ye..

Sg Mekong..ramai perempuan yg bekerja sebagai pendayung sampan dekat sini..kagum aku..naik ni takde safety pape pun..life jacket pun tak pakai..tapi skill dieorang hebat..gigih mencari duit..semoga Tuhan murahkan rezeki mereka..

sedap makanan ni tapi tak tau nama nya..dekat sana banyak jugak makanan halal..rasa pun sedap..almost macam dekat sini..mungkin lg sedap dari makanan yang entah apa-apa je jual..kadang-kadang dieorang ni tak rasa ke apa yang dieorang masak..kecewa..

Aku memang suka berjalan..dan suka makan..:))







No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...