Wednesday, 30 May 2012

Miss Ahjumma

Aku bukan la peminat citer korea..sejak zaman u lagi..lagi-lagi dulu senang nak download citer..masing-masing pun suke donloand dan tengok..banyak sharer..tapi aku tak delah terjebak..aku suka tengok series melayu..drama melayu..movie melayu dan hollywood..aku lagi suke kalau series tu dah complete..donwload semua lepas tu pulun tengok..tak payah tunggu..kalau sekarang ni nak tengok memang kene berharap dekat tv atau wayang la..dulu masa keje rajin gak download dekat ofis..sebab internet laju kn..hehe..

Cuti ni  hari tudatang rumah TBS m.long memang bukak citer korea je sepangjang hari..dari pagi sampai malam..kalau tukar channel lain pun untuk tengok berita atau channel sukan..kalau ada game bola, hoki atau badminton yang menarik..

Disebabkan tv yang dipasang hanya menyiarkan citer korea maka aku pun terjebak jugak la tengok..hehe..ada la beberapa citer yang best jugak la..antara yang aku layan jugak ialah citer roof top prince, fashion king..tapi aku paling suke citer Miss Ahjumma..hehe..

Jalan cerita agak menarik dan banyak jugak nilai-nilai yang baik antaranya..

1) perempuan kalau dah kawen pun tak semestinya kene pandai buat keje rumah dan layan suami je..walau pun kita pandai masak, berkorban kerjaya duduk rumah, jaga anak, jaga keperluan suami tetapi penampilan tetap kene jaga..tetap kene hot..sebab lumrah lelaki memang suka perempuan yang menarik..

2) bukan kene jaga penampilan sebelum kawen je..walaupun masa dekat u student perempuan paling hot tapi kene maintain lepas kawen pun hot juga..:))

3) walau kita pernah jatuh teruk..suami curang, duit kene tipu..tapi jangan mudah mengalah..kita perlu bangkit semula..mungkin lepas tu kejayaaan lebih besar berbanding sebelum tu..

ni apa yang aku terfikir la..

cerita ni pasal perempuan yang pernah hot masa dekat kolej..lepas kawen die gemuk..tak jaga penampilan..walaupun die menjalan kan tanggungjawab sebagai isteri dan ibu dengan baik suami die curang dengan seorang perempuan yang hodoh masa di kolej dulu tapi dah cantik sekarang..mereka bercerai dan selepas bercerai duit dia pun ditipu..selepas tu die berusaha kuruskan badan..grooming..sekarang dah hot balik..dah kerja..



citer ni pukul 10 malam dekat channel 393 One HD setiap weekdays..ulangan dia hari esok tu pukul 0910 pagi dan pukul 0400 petang..kalau miss tak dapt tengok lagi..macam aku miss yang siri die usaha dan berubah dari buruk jadi cantik tu..huhu..sayang betul..sekarang tengah best..tengah fight dengan sae mi..enjoy watching.:))


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...