Tuesday, 8 May 2012

Masalah tidur

Aku ada masalah tidur..tak ingat lak sejak bila..masalah tidur yang aku alami ni macam ni..selalu nya malam susah nak tidur..tidur lewat malam..sibuk main internet..tengok movie ke..kalau plan nak tidur awal biasa nya memang tak berjaya..sebab mata tak mau lelap..last-last tidur lambat jugak..

Kalau masa kerja dulu pun masa keje dekat TI, tidur awal jugak la sebab kene bangun awal..selalu nya bangun dalam pukul 6 pagi..sebelum pukul 7 kene masuk keje..bila balik badan memang da penat..kadang-kadang tu bukak laptop tengok fesbuk, blog ke kejap dah tu tidur..ada jugak masa yg tertidur kalau baring-baring tu..sebab badan memang penat keje 12 jam kan..hari awal-awal shift kerja ok lagi..tapi bila dah hari ke-3 hari ke-4 memang penat betul..ni kalau shift siang..

Kalau shift malam pulak, memang balik kerja kadang-kadang beli sarapan dan makan sikit sebab kalau beli nasi lemak tu takut basi pulak kalau biar lama-lama kan..lepas sarapan terus tidur..bangun dalam tengah hari kejap lepas tu tidur balik..bangun masa nak pegi keje..masa tidur memang berharga..rumah dulu pun kecik..tak rapat dengan rumet sangat..biasa duduk dalam bilik je la..jadi bila kejap kerja malam..kejap keje siang..masa tidur memang kucar-kacir..

Masa duduk rumah tak kerja tu memang makan tidur je lah..tapi aku memang jenis tidur lambat dan bangun lambat kalau esok tu tak de apa-apa komitmen..masa matrik, masa U, masa dah kerja pun..huhu..tapi kuat kan je lah hati kalau nak pegi kerja tu..tu pun ada jugak datang lambat masa dekat TI..keje company cina..strict sikit kan..tap biasa nya lambat tak delah sampai setengah jam ke ke..lambat 5-10 minit..ye lah punch card dalam bilik dekat level 3..dah sampai TI kene jalan, naik bangunan, pakai smoke dekat loker, baru sampai bilik..huhu..

Masa kerja dekat setiawangsa pulak, selalu je bangun lambat, masuk kerja lambat..awal-awal tu datang kerja awal..tapi bila tengok orang lain datang lambat tak boleh jadi ni..hahaha..

Sekarang ni dekat rumah cuti lama memang tido lambat..kadang-kadang sampai pukul 6 pagi baru tudur..tapi selalu tidur siang..pelik betul..sampai hari tu terfikir..rindu nak bangun awal..kenapa masa sekolah dulu boleh je bangun awal pagi..huhu..

Kalau tak de komitmen tu boleh pulah bangun awal..contohnya nak kuar dating..hahaha..

Gambar dekat bawah ni hotel dekat Port Dickson yang aku suka pegi..
Kapal Layar
Pool


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...