Sunday, 6 May 2012

Invitation Card for Gegurl Birthday Party


Alhamdulillah lpas sen introduce utk guna explore Microsoft publisher smlm dr ptg smpi la ke pagi explore Microsoft Publisher tu tuk buat invitation card utk gegurl..Lepas process explore n cari n download gmbr dr google utk dijadikan hiasan finally pg td siap 3 sample tuk invitation card tu..

Ni 1st sample yg ak buat..Template mmg amik dr internet je..just tukar gmbr n ubh caption je..





Ni template yg amik dr google


Utk 2 gmbr dkt ats mmg ak tkr gmbr ngn caption je..tgk cantik je design yg dkt ats tu..tp bl fkir2 blik sbb background die pink nnt nk print ssah..msti byk guna ink..so mngkin ak di reject..

Lepas tu design yg background colour putih je..sbb sng nk print nnt..plan nk beli kertas keras colour2 lpas tu print ats tu je..sng..So dkt bwh ni 2 sample yg background wrna putih..

1st Sample tuk background putih..Dkt gmbr cake tu ad garis2 sbb amik gmbr dr google..


Ni Sample 2nd tuk background putih

Tuk sample ke 2nd colour putih tu sbnr mmla da ad buat 1 yg lbh kurng smlm tp msa nk save sample 1st background putih tu ble plak ter replace yg da buat smlm..so buat blik smula la..tkar border..tmbr gmbr background ats tulisan tu..


So nnt nk print n tnjuk kn sample ni dkt K.mie..semua ni sample je bru..ble kt draf la..sbb x discuss pn dgn k.mie colour tema n ayat2 tu jemputan tu pn draf je..sbb nma parent, alamat, tarikh n masa pn x tau..even nma gegurl pn xtau..haha..besa pnggl gegurl je..klau rjin nnt ble draf lg..

k.mie mntak tlg buat invitation card je..tp x sngka plak se serious ni ak buat..haha..tp klu nk buat pape alang2 biar buat btul2 biar puas hati..brbaloi spend msa buat..tp ap yg ak perasan invitation card tuk mat saleh n malay mcm len skit..mat saleh ske fancy2 skit..klau malay da mcm rupe kad kawen or formal plak ak tgk..actually ak buat ni xde la cntik mna pn..tp ok la puas ati sndri..haha..dpt kn knal n try guna Microsoft Publisher..klu ad sape2 nk tempah ble gk..haha..

So nnt msg k.mie nk jmp die tnjuk kn sample ni..weekend ni die bz g knduri kawen dkt kg.sg. penchala..n nk confirmkn goody bag..nk jmp azrai (cousin) gk nnt..no fon die da hlng tuk update eksesori yg ltak dkt butik die kje..da lma tak amik tau since da tnggalkn brg tu dkt sna n utk discuss psal goody bag gk..mna tau kot2 die brminat gk..die kn da jd tukang andam org..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...